Translate

måndag 2 september 2019

Första natten och dagen på Ibiza

Sandstranden längst in i Casa Bassa
After sea i S/Y Maron
Kvällen i Casa Bassa blev stökig då massor av små motorbåtar, badbåtar, partybåtar och vattenskotrar åkte runt i viken och skränade. Det kändes skönt när skymningen kom och alla dagsbåtar drogs sig hemåt. Kvar i viken blev de båtar som precis som vi är ute på långsegling och lugnet la sig. Det var stjärnklart och alldeles stilla och båten gungade av vågorna från båtar i farleden utanför. Vi vaggades till sömn.

En grotta i klippväggen
När vi vaknade på morgon var det fortfarande stilla i viken men strax började dagsbåtarna med söndagslediga spanjorer och turister komma. Vi tog fram jollen och pumpade upp den för första gången i år. Efter bad och lunch tog vi en tur med jollen runt vikens klippväggar och grottor. Vi slogs av att vattnet är så fantastiskt klart att man tror det är grunt när det är ca 5-10 m djupt.

Ankring i Casa Bassa
Sedan fortsatte vi jolleturen till sandstranden längst in i viken. Den vita sandbotten färgade vattnet turkost. Här var det fullt med badande och solande människor men inte lika trångt som på de polska stränderna, när vi var där! Vi tog en promenad på stranden och upp på klippan med den vackra utsikten över viken och S/Y Maron. Då skymningen kom och stranden tömts på människor åkte vi in till stranden igen och avslutade dagen med ännu ett strandbad i det 26 gradiga vattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar