Translate

onsdag 4 september 2019

Ibiza - Mallorca (ES) 60 Nm

Bye, Bye Ibiza
Båtmeken kollar ankarfästet
Andra natten i Cala Bossa blev hemsk. Redan på kvällen började det slå in svall i viken och vi gungade rejält hela natten och både jag och båtmeken sov dåligt. På morgonen väcktes vi av ett hemskt åskoväder med blåst och regn.  Vi klarade oss bra i ovädret och båtmeken kände sig trygg då han hade dykt och kollat ankarfästet dagen innan.
Vår närmsta grannbåt, draggade loss och de fick ge sig av i ovädret.                                                                                                                                                                                                       

Ankring i viken 
Vi bestämde oss för att gå in till byn San Antoni som låg ett par distans bort så fort åskovädret gått över. Så vackert som det var i viken när det var fint väder lika hemskt var det i oväder!
Så efter ett par timmars vakt åkte vi till San Antoni. Vi la oss för ankare utanför piren till hamnen och där låg vi bra. Det gungade även lite här och båtmeken som har anlag för sjösjuka ville iland efter senaste dygnets gungande.                                                                                                                                                                                                                                                                           

Brygga för jollar på besök
Alldeles intill vår ankringsplats låg en brygga där vi kunde gå i land med jollen och upptäcka "staden". Det första stället vi hittade var en bar och vi stannade för att titta på utsikten och dricka en kopp kaffe.







Vårt favoritställe i San Antoni
Det visade sig att de inte hade något kaffe utan att det var en "Market" där man fick handla det man ville ha som i en affär och sedan äta och dricka det köpta på den fina uteplatsen. Här var det kylar fulla med olika slags kalla drycker och meter av snacks. Det gick också att få en varm toast eller pizza. Denna "Market" blev snabbt vårt favoritställe.Här satt vi långa stunder och iakttog alla förbipasserande, främst unga engelska kvinnor och män som "uppklädda" var på väg till udden för att se på solnedgången.



Fri drink ingick
Andra natten i San Antoni flyttade vi in i hamnen då vi behövde fylla på sötvatten och ladda el. Här var det samma hutlösa priser för en hamnplats som i Calp. Här ingick dock en vattenflaska, bärkasse i tyg och ett glas mousserande vin i hamnens bar. "Sänk hamnavgiften istället för allt skräp ni skänker" sa båtmeken till kvinnan bakom disken i receptionen. Hon bara glodde på honom!





Mallorca i sikte
Efter ett par dagar på Ibiza var det dags att åka vidare till Mallorca. Lite hastigt men det är hårda nordliga vindar, Mistral, på väg. Mistral är en hård, nordlig vind som blåser längs Rhonedalen ner över Medelhavet där den ofta orsakar plötsliga stormar mellan Korsika och Balearerna. Nu var det dags att flytta sig till en vik med lä för nordliga vindar tyckte båtmeken.





Badstopp på väg till Mallorca
På vår färd till Mallorca var det dock helt stiltje. Nu fick det bli ett träningspass som min sjukgymnast hemma har gett mig, i ruffen, med gummiband och yogamatta i värmen. Sen blev det ett svalkande badstopp. Det blev många timmar med motorgång innan vi var framme i Port Antratx på Mallorca där vi hade bokat en boj för ankring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar