Translate

torsdag 26 mars 2020

Dags att ge sig av

Non-stop resa hem

Adjö Aguadulche
Nu har vi bestämt oss för att lämna S/Y Maron och Aguadulche och resa hem till Sverige. Vi bestämde oss när stora sonen hemma skickade ett sms med texten ”ÅK HEM!!!” Det är inte för att vi är rädda för att bli smittade mer här än hemma. Provinsen som vi bor i har mindre smittade än hemma och vi träffar inte några människor alls. Det är pga av utegångsförbudet vi åker hem.

Karantänbalkong
Som väntat antog det spanska riksparlamentet en förlängning av det nuvarande nödläget med utegångsförbud till minst påskafton den 11 april. Det är också oklart om nödläget kommer att upphöra efter dessa fyra veckor, eller om det kommer att ske stegvis. Att bara få gå ut på balkongen i ytterligare minst två veckor kändes inte bra. Nu blir det en non-stop bilresa genom Spanien - Frankrike - Tyskland då vi bara kommer att stanna för att sova i bilen när det behövs och äta mat som vi har med oss härifrån.

Dags att täcka igen
Idag trotsade vi dock utegångsförbudet och gick till varvet för att lägga tillbaka den vinterpresenning vi tog bort när vi kom för två veckor sen. Det blev ingen vårrustning och iläggning som vi planerat. Inte heller något besök av prinsen (barnbarnet) som var planerat till påsk. Det gick bra när vi trotsade utegångsförbudet och ingen av oss blev stoppad av polisen på vägen till/från varvet. Vi gick dock inte tillsammans då det heller inte är tillåtet i de nödfall man måste gå ut. Nu är vi klara och imorgon börjar vi vår resa hem!
Var rädda om er i dessa Coronatider. Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar