Translate

måndag 23 mars 2020

Ljusglimtar i karantän i Aguadulche

Njuter av den underbart blåa himmelen

Njuter av ett värmande element
Nu har vi varit i karantän i åtta dagar under nödläget i Spanien. I allt det hemska som händer i världen med Corona-viruset så försöker vi ändå hitta lite ljuspunkter på dagarna i karantän med utegångsförbud. Vi lever gott och är friska! Det dör hundratals människor bara här i Spanien varje dag i Covid-19 medan vi sitter och njuter under den blå himmelen. När regnet smattrar på rutorna njuter vi av värmen från elelementet som den snälla fastighetsskötaren Pedro, ställt in i lägenheten för lite extra värme.

Njuter av citroner som mognar
När jag tittar ut genom köksfönstret njuter jag av det vackra citronträdet och blommorna i trädgården hos grannen där citronerna håller på att mogna. Det verkar inte som om någon tar hand om frukterna då många ligger orörda på marken. Jag önskar att jag kunde gå in och plocka några citroner men det går inte då det är omgärdat av en hög mur.

Njuter av Bougainvillean som blommar
På muren vid huset där vi bor brer den vackra Bougainvillean ut sig med blommar som vi kan njuta av. De blommar nog året runt då de även blommade i januari när vi var här Aguadulche.

Njuter av färska jordgubbar
Vi njuter också av de goda grönsakerna, frukterna och bären vi bunkrat. Jordgubbar så stora att det räcker med två-tre stycken i frukostyoghurten. Den stora lådan har räckt i åtta dagar men nu är det snart dags att bunkra nya.

Njuter av ren tvätt
”Båtmeken” har också haft tid att vara ”Tvättmeken” och lagat tvättmaskinen i lägenheten. Den tömde inte ut vattnet när vi satte på den första maskinen. En rostig bricka hade fastnat i pumpen som han fick bort. Nu fungerar den alldeles utmärkt. Nu kan vi också njuta av rena kläder.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar