Translate

måndag 5 oktober 2020

Rundtur på Sardinien (IT)


Utsikt på vinhuset Capichera
Bilutflykt
Vi bestämde oss för att göra en bilutflykt runt Sardinien medan stormen Alex drog förbi. Vi ville också  kolla in hamnen i Oliba på ostkusten som vi bokat för vintern, innan vi bestämde om vi skulle stanna här i Alghero på västkusten. I Oliba skulle båten stå på land och i Alghero skulle den ligga i vattnet. 

Nyskördade vindruvor 
Några besök på vingårdar blev det förstås på vägen till Oliba den första dagen. Sardinien har både vita och röda viner på egna druvor. På vingården Cantina Gallura hade de precis skördat Cannonaudruvor och höll på att krossa druvorna på sin väg in i fabriken.

Italiensk boxvin
Vi blev vänligt mottagna på gårdarna men tyvärr ingen vinprovning i Coronatider. Handla vin fick man förstås göra så ”några” flaskor blev det i bagaget. Dock inget ”Italiensk boxvin”😋.

Caligari
Natten tillbringade vi i Sardinens största stad Caligari på sydkusten. På vår väg runt ön fick vi se berg, dalar, vinodlingar, åkermark och mycket kor och får.

Shopping i Caligari

I Caligari promenerade vi i de mysiga gränderna, shoppade till ”prinsen” och åt god mat. Där var det varmt och inte lika blåsigt som på norra Sardinien. Innan hemresan till Alghero, på norra västkusten, nästa dag blev det ytterligare besök på ett par vingårdar runt Caligari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar