Translate

fredag 2 oktober 2020

Tillbaka i Alghero, Sardinien (IT)

Lugn kväll i hamnen

Alghero flygplats
Efter ett par härliga dagar med ”prinsen” och hans ”päron” så kom vi tillbaka till Alghero på måndagseftermiddagen. Det var lugnt och stilla i hamnen. Vår båtgranne från Tyskland sa att det hade blåst upp till 30 m/s när det var som värst.

En dag i sanden
Nu längtade vi efter att ta ett dopp i havet igen men nu hade badtemperaturen sjunkit från 25 grader till 17 grader efter stormen! Efter ett par dagar var det dock uppe i 20-22 grader igen. Skönt nu kunde vi bada igen även om inga italienare badade.

Ny kran monterad
Nu var det också dags för lite båtmek. En ny kran skulle monteras på handfatet. Den nya kranen hade båtmeken köpt på Hjertmans i Stockholm, vid vårt snabbesök. Uppgiven efter en stunds mekande i det trånga utrymmet under handfatet kom båtmeken ut och svor att han tappat ner skiftnyckeln i skrovet!

”Verktygsfångare”
Dags för mig att rycka in och uppfinna en ”verktygsfångare” av ficklampan med magnetisk ände och börja fiska i skåpet ner i skrovet. Napp! Nu hände inte detta bara en gång vill jag tala om! Till slut satt dock kranen på plats och alla verktygen var uppfiskade.

Utsikt över Alghero hamnar
Tyvärr är inte vindarna med oss och till helgen kommer det nya oväder med höga vindar. Stormen Alex. Vi börjar nu inse att vi kanske inte kommer att nå vinterhamnen i Olbia, på Sardinens ostkust som vi bokat. Vi vill ju kunna njuta av den fina skärgården mellan Korsika och Sardinen på vägen. Vi trivs ju också väldigt bra här i Alghero och hamnen Sea-Mar känns säker. Här kanske vi stannar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar