Translate

lördag 19 september 2020

I väntan på Menorca (ES)

Kvällspromenad i Mahon


Fornells hamn
 När vi kom till Mahon hade vi bokat plats i en av de centrala hamnarna men vi fick så dålig plats att vi tackade nej. Istället åkte vi längst in i viken till Marina Menorca där vi fick en bra plats. Vi tänkte ligga kvar här och invänta de rätta vindarna för vidare segling till Sardinien. Vi bestämde oss för att utforska Menorca med hyrbil. Första utflykten gick till den gamla fiskebyn Fornell på norra sidan av Menorca. Ett besök i en närliggande carla (vik) för ett dopp.

Vindruvor hos Binifadet
Nästa dag gjorde vi en utflykt till en av Menorcas vinodlare, Binifadet, som bl a hade fina chardonnay viner, rosevin och rött vin. De röda druvorna var ännu inte skördade utan hängde på vinstockarna. Vi var också tvungna att besöka en av vårdcentralerna här i Mahon för att ta ett PCR-test för att få komma in i Italien från Spanien.

Gränd i Ciutadella
Därefter åkte vi till den gamla staden Ciutadella på den västra sidan av Menorca. En gammal by med många pittoreska gränder och butiker. Väldigt mysig stad tyckte vi.
På vägen hem gjorde vi flera försök att nå de exklusiva stränderna på sydsidan.  Otillgängliga men fantastiskt fina. Kvällarna tillbringade vi i Mahon där vi vandrade upp i de gamla mysiga kvarteren.

Storkok på gång
Nu hade vi fått en prognos som ger fina vindar till Sardinien så det är sista dagen på Menorca. Vi började dagen med att storhandla och laga mat för de kommande dygnen som vi ska tillbringa på havet. Sedan fick det bli ett sista bad på Menorca. Vi räknar med att överfarten till Sardinien ska ta ca 2 dygn. Nu känner vi oss laddade och klara att lämna Spanien. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar