Translate

lördag 12 september 2020

Port Andraix - Palma (ES) 25 Nm

På väg in till Palma stad


Bad, bad, bad
Sista dagen och kvällen i Port Andtraix kände vi oss nöjda och klara att lämna. Nu skulle vi nog aldrig mer komma tillbaka hit. Vi trivdes väldigt bra här. Mysiga små restauranger och den fina lilla stranden och Club de Vela. I år var det betydligt mindre folk här vilket vi bara tyckte var bra. Den lilla stranden hade vi nästan för oss själva.

Cape de Mola
När vi åkte på morgonen var det stilla och solen sken. Nu var vi på väg till Palma stad. Vi har varit i Palma ett par gånger tidigare men inte med båten. Den mäktiga Cape de Mola syntes nästan hela vägen till Palma. Vinden tilltog och vi hissade segel. Strax dog vinden igen.

Hamnen Real Club Nautico Palma
När vi kom fram till hamnen Real Club Nautico i Palma var himlen mörk men vi klarade oss från regn. När vi gick till hamnkontoret såg vi en bil med reklam om riggning. Båtmeken blev genast på hugget och ringde firman. Visst kunde väl dom kapa akterstagen undrade båtmeken.

Dags för borttag av akterstagen
Inom några timmar var riggarna vid båten och gav löfte om att kapa akterstagen nästa dag. Döm om vår förvåning när de dök upp och monterade ner akterstagen. Tog dem med sig och kom sedan tillbaka och satte tillbaka dem! Nu återstår bara att justera spänningen på alla stagen och provsegla sa riggarna. Vi kommer tillbaka efter helgen sa dom. Nu väntar vi igen.

Cykeltur i Palma
Det fick bli lite cykelturer på Palmas fina cykelbanor för att se lite av omgivningarna och bada. Vi passade också på att tvätta fyra veckors tvätt. Båtmeken fick också söka läkarvård för en inflammerad armbåge. För mycket mekande? Vi fick också som tur va ordning på luftkonditioneringen då värmen nu återigen var över 30 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar