Translate

söndag 23 maj 2021

Tillbaka för avfärd

Ser-Mar marina Alghero


På väg till hamnen
Efter vaccinering, PCR-test och ifylld hälsodeklaration är vi nu tillbaka i Alghero. När vi åkte hem för vaccinering väntade vi in i det längsta på att de tre beställda och betalade litiumbatterierna skulle levereras till oss i marinan. Nu var vi förväntansfulla då Lorenzo i marinan meddelat att paketet hade levererats när vi var hemma och att han ställt in det i båten.

De återfunna batterierna
Vi landade i Olibia och tog en hyrbil direkt till hamnen i Alghero. När vi kom in i båten såg båtmeken direkt att det bara var ett av tre batterierna som hade levererats! När Lorenzo i marinan fick höra att det saknades batterier kontaktade han transportfirman, släktingar och vänner och efter några dagar dök det upp två batterier till. Nu kunde båtmeken äntligen sova lugnt igen.

Fiskrestaurangens utsikt
I måndags hävdes en del av restriktionerna på Sardinien och restauranger, barer och cafféer fick öppna sina uteserveringar. Det behövde firas så vi gick till fiskrestaurangen Nautilus som vi sneglat på under tiden det varit stängt. Där var förutom god mat en fantastisk utsikt över hamnen men fortfarande var det ganska öde på uteserveringarna.

Akutmottagningen Ospedale Civile
Vi har också hunnit besöka sjukhuset ”Ospedale Civile” här i Alghero då båtmeken fått inflammation i hälsenan. Det känns bra att vi har klarat av årets sjukhusbesök redan nu 😉. Nu hoppas vi bara att det ska läka ut med 10 dagars vila och medicin. Vi har inte bråttom härifrån då vindarna inte är med oss och hamnavgiften betald månaden ut. Så här blir vi kvar ett tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar