Translate

lördag 17 april 2021

Årets vårrustning i Alghero-Sardinien (IT)

Våren är här
Turiststråken gapar tomma

Fastän våren är kommen här på Sardinien och träden börjar slå ut är det ganska öde och lugnt pga Coronapandemin. Även om vi jobbat med vårrustning så har vi förstås tagit oss tid att vandra omkring i den mysiga gamla staden med omgivningar. Seglen är uppe och båten vaxad och städad. 

Vårblommor i sanden
Vi har också promenerat till stranden och njutit av sol och fika. I sanden blommade fina rosa blommor. Vattentemperaturen är just nu 13,7 grader och inbjuder inte till något bad. På stränderna pågår arbetet för fullt med att rensa allt sjögräs som blåst in under vinterns stormar.

Räddningspumpen
Årets vårrustning hade givetvis något extra att bjuda på som vanligt. Båtmeken skulle fylla dieseltanken med lite bränsle till värmaren. Han tankade en dunk på macken och hällde i dieseltanken. På natten vaknade han med ett ryck och kom då på att han tankat 95-bensin istället för diesel. Nu kom den fastmonterade pumpen i motorutrymmet väl till pass och dieseltanken kunde tömmas.

Årets seglats planeras
Årets plan att segla runt Korsika och vidare söderut utmed Italien, Sicilien och vidare till Prevesa på Grekiska fastlandet, känns ganska långt bort just nu. Vi gör båten klar för segling och sen får vi se hur det går med pandemins utveckling i Europa.

S/Y Maron 
Igår fick vi själva kallelse för Covid-vaccinering vilket känns underbart! Nu väntar vi bara på de litiumbatterier båtmeken beställt sen ska vi åka hem och vaccinera oss. Men här ”ligger vi inte i sjön”. Vi och S/Y Maron har det bra här på Sardinien i Marina Ser-Mar. Efter vaccineringen kommer vi tillbaka och fortsätter vår resa.

Inga kommentarer: