Translate

tisdag 1 juni 2021

Alghero - Porto Torres (IT) 42 Nm

Capo Caccia


Marina Ser Mar, Alghero
Så kom då äntligen dagen då vi kunde lämna Alghero. Tack marina Ser-Mar för denna vintersäsong och framförallt Lorenzo. Ni har en familjär och mycket bra och trevlig hamn. Grazie!

Ankring utanför hamnen
Nu var Sardinien ”vit zon” i pandemin och det var fritt att byta hamn på Sardinien igen. Nu förstod vi också varför så många tidigare åkte ut och ankrade utanför hamnen och sedan kom tillbaka till kvällen.

Dimman lättar och vinden ökar
Vi startade tidigt och det var dimmoln och stiltje. Vi tog sikte på Capo Caccia klippan. Det var där vi varit vid grottan med vespan och när vi passerade insåg vi hur hög den var. Efter ett par timmar började dimman lätta och det började blåsa en NO vind som kom rakt emot oss.

Fornelli Passage
När vi passerat sundet, Fornelli Passage, mellan nordvästliga fastlandet och ön Asinara ändrade vi riktning och nu kunde vi äntligen segla. I sundet grundade det upp och vattnet var turkost med den vita sandbottnen.

Vind i seglen
NO vinden hade nu ökat till 8-10 m/s. Nu började vågorna att växa men vi hade bra fart. Härligt! Äntligen vind i seglen! Dock inte riktigt sjövana för året ännu vilket innebar att båtmeken blev sjösjuk, när vi fick problem med storseglet som inte var riktigt hissat.

Kajplats i Porto Torres
Väl framme i Porto Torres fick vi en värdelös hamnplats där det gungade av dyning, fiskebåtar och färjor. Här kunde vi inte vara utan gick upp på byn för att äta. Där hittade vi den lokala pizzerian och fick den hittills bästa pizzan på Sardinien. Sedan  gungades vi till sömn i båten. Zzzzzzz.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar