Translate

tisdag 30 maj 2023

Katakolis - Kyparissi - Pilos, Peloponesos (GR) 58 Nm

Havssköldpaddan Caretta Caretta (bild hämtad på Google)

Kaprissia Port
Vi fick en fin seglingsdag med gennakern söderut till Kyparissia. Vinden ökade så vi fick byta till genuan. Även åskskuren upprepade sig när kvällen kom. En lugn men annars sliten kaj. Vi tog oss en kort promenad upp till byn i regnet och såg ett bröllop i ett av husen vi hamnen. Vid tolvslaget var det fyrverkeri.

Definbesök
När vi åkte ut från hamnen nästa morgon stod jag på deck och tog upp ankaret, när en havssköldpadda kom simmande! Jag ropade till båtmeken och han såg den också. När vi långt senare närmade oss klippan Nisis Pilos ropade båtmeken plötsligt ”delfiner”. De första vi sett i år.

Nisis Pilos
Klippan Nisos Pilos tyckte vi att vi kände igen från Mästarnas Mästare som sändes från Peloponesien 2019. I viken Ormos Navarinous innanför klippan ankrade vi upp efter velande om var vi skulle ankra. Det var djupt över 15 m och det blåste. Till slut ankrade vi upp utanför byn Pilos.

Pilos
Knappt hade vi ankrat klart innan molnen växte sig högre och högre och till kvällen åskade och regnade det igen. Pust! Nu har vi varit ute ca 4 veckor och inte många dagar utan regn. Nästa morgon lyste dock solen igen på en klarblå himmel.

Kaktusblomning
Vi tog jollen och åkte in till Pilos för att handla lite och röra på oss. Pilos var en liten mysig by med trevligt grönskande torg. I mataffären träffade vi en svensk kvinna som började prata med oss när hon hörde att vi var svenskar. Hon bodde här och berättade att det varit den sämsta våren på 40 år! Det här kände vi igen från våren vi hade i Spanien förra året. Den sämsta på 30 år!

Grillkväll
Vi fick trots åskan varje eftermiddag/kväll tillfälle att ta fram grillen nu när vi låg för ankar. Det smakade gott med den krydda jag köpte i mataffären på chansning då jag inte alls kan förstå vad det står på grekiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar