Translate

fredag 5 maj 2023

Kvar i Preveza (GR)

Båtmeken i arbete

På jakt efter bluetooth 
Senaste dagarna har jag mest suttit inne i regnet och sett båtmeken bakifrån i motorrummet. Vad gör han? Efter att ha monterat den nya Balmar-generatorn, regulatorn och tillhörande app i mobilen har han letat efter ”bluetooth” utan resultat. Stackars Krister på Start & Generator Specialisten som också letat.

ToR Lefkas med buss
Innan arbetat vi för fullt för att få båten klar för avfärd och nu är det bara profilen på förstaget som återstår. Företaget Benns i Sverige säger att det finns skarv som reservdel. Båtmeken hittade en riggverkstad på Lefkas som har reservdelar så han tog bussen till Lefkada stad här från Preveza och kom hem med en ny skarv till profilen på förstaget.

Helt av innerprofil
Idag sken solen igen efter flera dagar med regn och vi startade direkt på morgonen med förstaget som skulle repareras. Det var inte lätt att få loss de trasiga delarna. Båtmeken fick tipset att värma metallen med  varmluftspistol. Det fungerade bra men en båtdyna brann upp också. När allt var klart kunde vi äntligen hissa förseglet.

Väntar besök
Nu väntar vi på besök av familjen med prinsen och prinsessan. Det ska bli så roligt att träffa dem. De ska bo i Nidri på ön Lefkas och kommer förstås och hälsar på oss i båten. Med dom kommer också en del reservdelar från Sverige. Bla nya kablar för att hitta ”bluetooth” till regulatorn. Så till helgen måste vi komma iväg till Lefkas. Där efter börjar årets segling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar