Translate

tisdag 16 maj 2023

Preveza - Lefkas (GR) 22 Nm

Kväll i Vlikho Bay, Lefkas

Ön Lefkas i sikte
Så kom vi då äntligen iväg från Preveza. Solen sken och det var varmt och skönt. Vi hade motvind men vad gjorde det! Vi var på väg! Snart såg vi konturerna av Lefkas.

Ankring i Vlikho Bay
Vi gick genom kanalen mellan Lefkas och fastlandet och ankrade upp i viken Vlikho Bay på Lefkas östra sida i närheten av byn Nidri. Till byn Nidri på Lefkas skulle familjen komma på måndag. Nu var det bara att vänta på dem.

Båtmeken i arbete
Nu behövde vi pumpa jollen och göra den klar för säsongen. Utombordsmotorn hängdes på jollen och vi skulle ta en provtur. Då gick startfjädern av! Dags för båtmeken att börja jobba igen. När han väl konstruerat en ny fjäder startade motorn men stannade lika fort. Snart hade han gått igenom hela motorn. 


Captain Stavros Hotel
På måndagen åkte vi in till Nidri med jollen för att möta familjen vid deras hotel. Nu var de äntligen här! Motorn fungerade sådär och vi fick puttra fram med den annars så snabba ”NyaBlixten”.

Prinsen ombord på NyaBlixten
Nu blev det en vecka med utflykter och bad med familjen. Vi fick även besök ombord av familjen och Prinsen stannade över natt i båten i ”sin koja”. Jollemotorn gav upp och fick lämnas in på verkstad och vi fick ro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar