Translate

lördag 20 maj 2023

Kvar i Vlikho Bay, Lefkas (GR)

En tur på havet utanför ön Skorpios

Stilla i Vlikho Bay
När familjen åkt hem blev vi kvar i viken på Lefkas och väntade på att utombordsmotorn skulle bli klar på verkstaden. Det kändes tomt och vi började bli rastlösa igen.

Sommarblommor
Vi behövde laddda båtens batterier så vi åkte till Vahti på ön Meganisi och lade till på stadskajen över natten.  Här promenerade vi runt byn och jag plockade en bukett vilda sommarblommor. Här var det bråk om vatten/el då det var ont om uttag/kontakter. Men de otrevligaste engelsmännen bad dock om ursäkt efter en natts sömn.

En liten kyrka i Vahti
I Vahti fanns också en liten fin ortodox kyrka vid hamnen. Det finns kyrkor nästan i alla hamnar men jag har inte sett att de är öppna eller att någon besöker dem. 


Fanari Beach
En dag tog vi en badtur ut till Fanari Beach på Meganisi. Här var vattnet kristallklart och ca 21 grader. Nu fick vi veta att motorn var klar att hämta. Någon elektrisk del var bytt och bränslepumpen. När vi provkörde så gick ”NyaBlixten” nästan som förr.

Grekland
Nu är vi klara att ge oss iväg på vår seglats. Årets mål är Thessaloniki men det kommer vi inte att nå förrän i höst. Nu seglar vi mot Aten i Saroniska havet runt den stora ön Peloponnesos. Först ska vi dock stanna till på sköldpaddeön, Zakynthos här i Joniska havet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar