Translate

måndag 23 september 2019

Kvar i Mal Pas-Bon Aire, Mallorca (ES)

Jollen upphängd på tork efter rengöring
Sand överallt på båten efter stormen
Nu när vi låg vid kaj och hade tillgång till el och vatten blev det dags för stora städdagen. Fram med dammsugaren och trycktvätten. Först blev det städning inne i båten och därefter ute. Både jollen och båten. Nu kändes S/Y Maron fräsch igen efter all sand och smuts som samlats efter blåsten. Sen fick det bli bad och tvätt av kläder. Här kunde vi också tvätta själva vilket har varit svårt i då man måste lämna in tvätten och få den tillbaka ren efter ett par dagar.

Äntligen dags för en cykeltur
Det blev nu äntligen dax att ta fram cyklarna. Det går ju inte så bra att få upp cyklarna på land när man ligger på svaj men nu låg vi direkt intill kajen. Lite småfix av båtmeken sen gick cyklarna som smort efter vinterförvaringen. Nu fick det bli en cykelutflykt till semesterorten Alcudia ca 5 km från hamnen där vi låg.

Ett riktigt sandslott
Där var det en bred sandstrand som sträckte sig längs hela bukten och en man hade byggt ett fantastiskt sandslott som man fick titta på och fotografera och gärna skänka en slant till honom. Hela stranden kantades av hotell. Alcudia var en riktig "svenskort". Här hörde vi svenskar överallt och Vings enormt stora hotellkomplex hade till och med gett namn åt stranden "Platja Sunwing Alcudia".

Solnedgång i hamnen
Tillbaka i båten kunde vi konstatera att vi skulle bli kvar ytterligare några dagar här då vindarna inte var med oss. Vi hade tänkt gå till Menorca men nu ser det ut som om vi inte kommer att kunna det. Semestern går mot sitt slut och vi har lång väg tillbaka till vinterhamnen på fastlandet. Vi fick veta av "marinaros" att vi måste byta plats i hamnen om vi skulle stanna kvar.

Landgången på plats
Nu fick vi ligga längre in vid en högre kaj och vi var tvungna att ha landgången för att komma iland. Nu blev det lite pyssel för båtmeken igen då det behövdes en distanskloss under fästet då landgången skavde på båten, förra gången vi använde den. Den hade båtmeken beställt hemma och tog nu fram den ur sina gömmor för montering. Det skulle också till diverse snören för att få till det hela bra. Här ligger vi bra nu när Mistralen drar förbi med sina vindar igen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar