Translate

torsdag 19 september 2019

Port de Soller - Mal Pas-Bon Aire, Mallorca (ES) 33 Nm

Vi lägger Port de Soller bakom oss
Rödbrun sand överallt efter stormen
När vi lämnade Port de Soller hade vi bestämt oss för att nu var vi tvungna att åka till en hamn så att vi kunde ladda el, bunkra mat, tvätta båten och jollen i sötvatten då de var massor med brun ökensand efter stormen. Vi hade inte varit i hamn sedan vi kom till Mallorca. Vi tog sikte på Marina de Bonaire i Mal Pas-Bon Aire på Mallorcas nordöstra sida.

Sagolikt vackert utmed kusten
Det var soldis nästan hela dagen och sagolikt vackert utmed den västra kusten där det är mycket höga berg. Båtarna som åkte intill bergen såg ut som små leksaksbåtar.
Eftersom det nu skulle bli hamnplats i två nätter bestämde vi oss för att stanna på vägen i en cala (vik) för att bada i ett par timmar innan. Båtmeken hade spanat in Cala Figuera som skulle ha det där blå vattnet som jag alltid längtar efter.

Manet som bränns
När vi kom fram och hade ankrat upp och skulle kasta oss i det kristallklara turkosa vattnet upptäckte vi att det var många brännmaneter i vattnet. Länge satt vi och kollade deras väg förbi båten för att kunna kasta oss i men det gick inte. Jag brände mig häromdagen och fick stora blåsor på armen så det ville jag inte vara med om igen.

På svaj i Cala Figuera
Vi såg dock att några andra badade glatt som låg närmare land och vi bestämde oss för att flytta oss dit. Det visade sig att där fanns inga maneter. Vi måste ha ankrat där det strömmade in i viken och där var maneterna. Vattentemperaturen hade nu stigit igen och det var 24 grader. Nu njöt vi verkligen av badet och jag ville inte åka därifrån. Det måste vi sa båtmeken för snart blir våra batterier förstörda om de inte får ström.  Så fort vi lagt till i Marina de Bonaire hoppade båtmeken iland med elkabeln och kopplade in elen till batterierna. Nu var han nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar