Translate

torsdag 26 september 2019

Mal Pas de Bon Aire - Port de Anderxt , Mallorca (ES) 53 Nm

Nu har vi 350 Nm över havet till vinterhamnen
Bakom piren låg vi skydd för Mistralen

De sista dagarna i Mal Pas de Bon Aire blev dock fina och vi låg bra i hamnen bakom den höga piren när vi väntade ut Mistralen ännu en gång. Nu är det dags att vända och börja resan mot vinterhamnen då det är ca 350 Nm över havet dit. Vi hade ju hoppats på att ta oss runt Mallorca eller till Menorca men nu tillät inte vindarna det!

Bakom piren låg vi skydd för Mistralen
En dag här under väntan tog vi en hyrbil och åkte över bergen tillbaka till Port de Soller.  Båtmeken hade glömt ryggsäcken på en bar vi var vid sista kvällen där. I ryggsäcken hade han sitt regnställ som var mer värt en kostnaden för hyrbilen sa båtmeken. Det var en vacker resa över bergen med fin utsikt över Port de Soller och de stora fälten med apelsiner, citroner, lime och granatäpplen.

Platja de Sant Pere
När vi sonderade omgivningarna  vi runt hamnen hittade vi först en stenstrand två uppförsbackar bort. Sedan hittade vi en fin sandstrand, Platja de Sant Pere, inom gångavstånd, ca 500 m från hamnen. Här var vattnet kristallklart. En dag kom en tornado på stranden och kastade parasoller 20 m upp i luften. Alldeles intill hamnen låg restaurang Cocodrilo där man också kunde hämta mat.  Här beställde vi en kväll paella och fick ett stort fat att ta med till båten. Den räckte både som middag och lunch dagen därpå.

Slör med bara genuan
När det äntligen var bra vindar och inte allt för hög dyning gav vi oss iväg mot Port de Andertx. Vi fick en fin seglingsdag med slör. Först var det lugnt och vi seglade med gennakern. Helt plötsligt ökade vinden och vi hade svårt att få ner den stora gennakern. Vinden låg sedan på 8-13 m/s och vi gjorde 9,5 knop med bara lilla genuan. Dyningen ökade förstås också men den hade vi också med oss. När vi kom fram till Andertx möttes vi av den trevliga "marinarosen" från Club de Vela igen som visade oss till bojen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar