Translate

fredag 27 september 2019

Mallorca - Ibiza (ES) 48 Nm

Kryssvind till Ibiza
Himlen färgades rosa vid solnedgången
Sista kvällen i Port de Andertx blev det en molnfri solnedgång bakom berget vilket gjorde att det blev en vacker kvällshimmel för oss att titta på från båten. Det fick bli en grillkväll som avslutades med ett nattdopp. Tyvärr såg vi ingen måne. Imorgon var det dags att lämna Mallorca efter 23 dagar och ta sikte på Ibiza igen.

Bye bye Mallorca
Vi visste att det skulle bli motvind så vi hissade den nya genuan och storseglet. Vi fick vinden 60-70 grader in i båten så det gick riktigt bra. Båtmeken fick nu chansen att fintrimma den nya genuan som vi knappt haft uppe under säsongens seglingar. Nu fick han testa och trimma rejält då vinden ökade under dagen till 7-9 m/s och vi kryssade fram i ca 7-8 knop. Återigen en härlig seglingsdag.

Fyren vid Cala Portinatx Ibiza
Ca 20 distans innan Ibiza såg vi konturerna av ön och den ståtliga randiga fyren vid Cala Portinatx där vi skulle ankra för natten. Viken kantades av restauranger och några små stränder. Från restaurangerna dånade musiken. Det fick bli ett dopp från båten och en tidig kväll då myggen jagade oss ner i ruffen. Imorgon ska vi vidare till ögruppen Formentera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar