Translate

söndag 6 oktober 2019

Garrucha - Aguadulce (ES) 55 Nm

Framme i Puerto Deportivo Aguadulce



Inte helt ensamma på havet
Så mycket segling blev det inte när vi lämnade Garrucha i går i gryningen. Allt eftersom dagen gick ökade vinden och vågorna kom rakt mot oss. Nu får vi nog ge upp sa båtmeken då vi hade motvind, motströms och dyningen emot när vi passerade en fin "cala" där vi kunde ankra. Nu gjorde vi knappt 4 knop. Vi bestämde oss dock för att fortsätta då vi visste att mycket kunde hända med vinden och vi skulle ändra riktning ca 30 grader efter udden Cabo de Gata.

Dimman drog ner från bergen
Och så blev det! Helt plötsligt kom det dimma ner från bergen och vinden avtog. Nu fick vi sätta på radarn för första gången i år. Bra att få träna lite då man blir lite ringrostig på all teknik. Efter  en stund torkade dimman bort och vi fick en sydlig vind som vi kunde segla på. Det kändes skönt att avsluta seglingssäsongen med att segla de sista 15 Nm fram till hamnen i Aguadulce.

Utsikten från ruffen
Av "marinaros" i hamnen fick vi veta att det är helg i Spanien på tisdag och att administrativ personal är lediga måndag och tisdag. Nu blev båtmeken lite orolig då han gjort upp hamnplats och vinterförvaring med en Jessika som således inte skulle jobba förrän på onsdag. På onsdag har vi bokat upptagning och nu kändes allt lite osäkert då vi inte kunde få det bekräftat. Vi fick i alla fall en hamnplats och när vi lagt till gick vi iland för att äta. Då fick vi se den svenska båten vi sett här tidigare. Vi hälsade på Ove och Marie från Göteborg som haft sin hemmahamn här i Aguadulce i flera år och de trivdes bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar