Translate

lördag 12 oktober 2019

Sista dagarna i Aguadulce (ES)


S/Y Maron bakom lås och bom

Vildkatternas hem framför båten
I väntan på Jessica lärde vi oss känna staden Aguadulce och det kändes som en levande stad med fast befolkning, året runt restauranger och caféer.  En härlig lång strand låg inte långt från hamnen. Här skulle vi nog trivas. Vid hamnplatsen hade vi sällskap av ett gäng vildkatter som hade en matplats framför båten och av Marie och Ove i båten från Göteborg. På måndagen kom Jessica som hon lovat och tog emot oss på hamnkontoret.  Hon berättade att det var lite rörigt då varvet hade ny ägare och tidigare offerter gällde inte. Nu blev vi lite sura då vi hade gått lång väg tillbaka till den här kusten pga den offert vi fått.

Tomflaskor för oljebyte
Nu fick vi bita i det sura äpplet och betala ett högre pris för vinterförvaring på varvet. Upptagningen som lovats på onsdagen gällde dock fortfarande. Nu blev det snabba ryck. Det var mycket som skulle göras innan upptagning och hemresan på lördag! Vi startade med oljebyte. Vi hade sparat tomma vattenflaskor för att ha till gamla oljan som skulle pumpas ut enligt båtmekens finurliga lösning med en fastmonterad eloljepump i motorrummet. Det fungerade bra.

Upptagning på varvet
Sen skulle seglen tas ner och packas i sina säckar. Nu var det också dags för båtmeken att med hjälp av elvinschen hissa upp mig i masten för att ta ner vindmätaren och fixera rullen i masten med spännband.  Upptagningen gick sen som planerat på onsdagen. När båten stod på land var det dags för konservering av motorn. Därefter tvättning och vaxning av friborden. Rengöring av propellrar från snäckor var också en uppgift. Det var fortfarande väldigt varmt på dagen så det fick bli bad varje dag efter utfört arbete i värmen.

Utsikten på 11:e våningen
När kvällen kom efter upptagningen var vi helt slut och det var skönt att flytta in på hotell de sista dagarna då båten nu stod på land. Där på 11:e våningen hade vi en fantastisk utsikt över staden och havet med den fina stranden från balkongen. Här fick vi också både frukost och middag.

Vakuumpackning
När vi flyttat ut från båten var det dags att vakuumpacka alla sängkläder, kläder, handdukar, madrasser  och gardiner för vinterförvaring. Städa!
Nu skulle också 70 m ankarkätting vinchas ut för sötvattenspolning och varmvattenberedaren i båten tömmas.

S/Y Maron färdigpackat för vintern
Efter några tuffa och svettiga dagar var vi äntligen klara och S/Y Maron "färdigpackad" för vinterstormar, salt, sand, sol och regn. Nu var det dags att åka hem.
Årets segling är slut och nästa år när vi kommer tillbaka är både båtmeken och jag heltidslediga. Då väntar nya äventyr i Medelhavet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar