Translate

söndag 15 mars 2020

Tillbaka i Aguadulche (ES)

.
På väg genom Frankrike till Spanien med bil

Värmen steg ju närmare Spanien vi kom
Nu är våren här i Spanien och det är dags för en ny seglingssäsong. S/Y Maron har stått på land på varvet i Aguadulche, Spanien sedan mitten av oktober. Efter en lång bilresa från Sverige har vi nu installerat oss i en lägenhet vi hyrt under tiden vi gör vårrustningen och S/Y Maron står på land.

Utsikt på Puerto de Aguadulche 
Vi bestämde oss för att åka bil hit då vi båda nu är heltidslediga och tänkte stanna en längre tid här även efter iläggningen. Först är det dock vårrustning av S/Y Maron som gäller. Båtmeken har ju en hel del som ”måste fixas” innan seglingssäsongen kan börja. Nu blir det nog inte riktigt som vi planerat i år då ”Corona” även härjar här i Spanien.

Öde ute förutom två patrullerande poliser
From idag är det nationellt nödläge utfärdat i Spanien. Det innebär att rätten att röra sig ute har begränsats. Det är bara tillåtet att gå ut för att handla mat, besöka sjukvården, gå till jobbet, besöka banken och ta hand om behövande. Skolor, restauranger, barer, affärer,  museer och nöjeslokaler är stängda. Trottoarerna är tomma och uteserveringarna öde. Jag såg två patrullerande poliser från ”Guarda civil” som kontrollerade utegångsförbudet när jag gick från båten till lägenheten. Polisen kan ge böter till den som går ut utan giltig anledning.

”Coronafritt” på båten
Vi har trots ”Corona” börjat vårrustningen av båten då det känns tryggt i och runt båten. Som tur är har vi bara en kort promenadväg till varvet från lägenheten som vi betraktar som vår väg till ”jobbet”. Inga båtar får lägga till i hamnen och inga får lämna hamnen så här blir vi nog kvar ett tag. Vi har det ändå ganska bra och det finns två svenska båtar i hamnen med trevlig besättning som vi kan umgås med på avstånd så länge vi alla är friska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar