Translate

lördag 5 oktober 2019

Torreveija - Cartagena - Puerto de Mazarron - Garrucha (ES) 90 Nm

Ensamma på havet
På väg söderut till vinterhamnen
När vi lämnade Torreveija var det oktober. Nu är det som svensk sommar, omkring 25 grader i luften på dagarna och 20 på nätterna. Riktigt skönt. Det märks också att det är mindre båtar och människor i rörelse. Det är inte många seglare ute på havet. Det är vi, fiskebåtarna, lastfartygen och en och annan segelbåt. I hamnarna ligger det dock fullt med båtar som är klara för vinterförvaring.

Ett av de vackra husen i Cartegena
Senaste dagarna har vi "marschat" i alla väder och vindar då vi behöver vara framme i vår vinterhamn i Aguadelce i södra Spanien, senast söndag. Första stoppet blev hamnen i Cartagena. Där har vi varit tidigare och det var precis lika tråkigt med industrihamnen så nära nu som då. Cartagena är dock en väldigt mysig stad med sevärdigheter, vackra byggnader, gränder och torg. Här övervintrar många i sina båtar liggande i vattnet och det finns ett socialt liv mellan människorna som lever vintertid i sin båt i hamnen.

Hamnplats i baren
Nästa stopp blev Puerto de Mazarron. Här möttes vi dock av en marinaros som inte visste vad service är och inte kunde ett ord engelska. Men nu har vi erfarenhet av detta så det brukar ändå gå bra att lägga till och checka in i "Officinan". Vi fick en hamnplats precis intill en bar och ljuv lugn musik hördes från baren.
Puerto de Mazarron upplevde vi som väldigt trevligt men öde. Först när kvällen kom dök det upp lite gäster i barerna och restaurangen i hamnen.

Ensamma i hamnen i Garrucha
Vi åkte direkt nästa morgon till hamnen i Garrucha. Det är den sämsta hamnen vi har varit i här vid kusten. 👎👎👎👎👎
Varför stannar man då där? Alternativet var att gå med motor i motvind  och dyning flera timmar till! Hamnen för "visitors" var nästan tom och vi fick lägga till långsides vid bryggan. Trots den höga piren på bilden gungade båten av dyningen så vi inte kunde vara i den. Piren skyddade inte hamnen utan är en "väg" för lastbilar med sand som lastas på stora fartyg som ligger i industrihamnen.

Ensamma på stranden i Garrucha
Garrucha har dock en strand som är väldigt bred och fin och vi tillbringade den tidiga kvällen på stranden. Även på stränderna är det tomt på vardagarna men till helgerna fylls stränderna fortfarande av solbandande spanjorer. När mörkret föll vände vinden åt motsatt håll och efter några timmar hade dyningen i hamnen lagt sig. Det blev en lugn natt trots allt. Men vi var lite spända då vi nu skulle göra vår sista segling för i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar