Translate

lördag 5 juni 2021

Castelsardo - Isola Rossa - Santa Teresa Gallura (IT) 32 Nm

Stiltje kan vara vackert
Motvind
Vi låg kvar i Castelsardo för att vänta på medvindar inför passagen i Bonifaciosundet mellan Sardinien och Korsika. Motvinden och motströmmen skulle dock pågå ytterligare ett par dagar enligt prognoserna. Vi bestämde oss ändå för att lämna Castelsardo och gå en bit i motvinden till Isola Rossa.

Stranden vid hamnen Isola Rossa
Motvinden ökade som vanligt med sjöbrisen och vi gjorde knappt 3 knop med motvind, motström och vågor. Marinan i Isola Rossa låg dock i lä för vinden och vågorna. Vi var framme tidigt och det var varmt så det fick bli en dag på stranden som låg alldeles intill båten. Nu var vi en liten bit närmare Bonificosundet men fortfarande var vindarna inte med oss.

Stiltje
Nästa morgon var det mulet och spegelblankt när vi lämnade Isola Rosso och det var spaning efter fiskebojar som gällde. Det var då den dök upp!  Den ensamma delfinen (tyvärr ingen bild denna gång heller). Senare när jag såg en affisch på de djur som finns, i det naturvårdsområde vi befinner oss i, förstod jag att det var en val vi hade sett.

Korsika i sikte
Egentligen hade vi tänkt att segla runt Korsika men det går tyvärr inte under pandemin. Frankrike kräver både PCR-test och karantän om vi går i land. Nu fick vi nöja oss med att se Korsika komma allt närmare i dimmolnen.

Utsikt från staden topp
Vi skulle lägga oss på svaj i någon av vikarna efter Bonifaciosundet men bestämde oss istället för att gå in i Santa Teresa Gallura då väderprognosen nu visade regn och åska imorgon. Nu klarnade det dock upp och det blev riktigt varmt. Dags att dra igång luftkonditioneringen för första gången i år. Nu blev båtmeken glad!

Korsikas vita klippor
Vi fick en alldeles underbar dag och kväll här i Santa Teresa Gallura. Utsikten på toppen av staden var fantastisk och stranden likaså med sitt klara vatten. Här kunde vi se Korsikas vita klippor klart och tydligt. Nu stannar vi här och inväntar regn, åska och bättre vindar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar