Translate

söndag 13 juni 2021

Rom - Fiumicino (IT) 3 Nm

Kanal di Fiumicino
Bifloden till Tibern
Vi hade bokat sommarhamn i Fiumicino, ett fiskeläger, i en kanal/biflod till Tibern från det Tyrrenska havet utanför Rom. Den ligger bara några distans ovanför hamnen, Turistico di Roma, vi kom till efter överfarten från Sardinien. En hamn vi inte kan rekommendera då den var dyr med otrevliga och ohjälpsamma marinaros.

Kanal di Fiumicino
Då broarna vi skulle passera över floden in till marina Constellation Nautica inte öppnade på fredagar var vi tvungna att ta en hamn utanför broarna efter överfarten. Från Fiumicino är det nära till flygplatsen och till sevärdigheterna i Rom. Efter att ha passerat inloppet och de två broarna över floden fick vi syn på Erico på Constellation Nautica som visade var vi skulle lägga till.

S/Y Maron i sommarhamnen
Båtmeken manövrerade suveränt in båten på den trånga kajplatsen i den strömmande floden. Nu var vi framme vid årets sommarhamn. En liten, familjär hamn men väl skyddad plats. Det var nästan 30 grader varmt när vi lagt till och fikat med Errico och hans fru. Vi behövde ett svalkande bad.

Spiaggia Liberia 
Efter en promenad på ca 3 km var vi framme på stranden Libera. Den hade en fin svart (järnhaltig) sandstrand. Vattnet var klart men botten mörk. Nu kände vi att vi var bortskämda med de vita stränderna och de kristallklara, turkosa vattnet på Sardinien. Vi saknade Sardinien redan.

Båtmeken och jag
Nu har vi några dagar här i Fiumicino innan vi flyger hem för vaccination nr 2. Dom ska vi använda till att besöka en del sevärdigheter här i Rom. Sen kommer vi tillbaka i augusti efter att vi semestrat med prinsen, prinsessan och deras päron i vår lägenhet i Spanien och även njutit av den vackra svenska sommaren. På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar