Translate

onsdag 8 september 2021

Percida - Amalfi (IT) 34 Nm

Amalfi
Vulkanen Vesuvio
Direkt när vi hade lämnat Percida hamn såg vi konturerna av vulkanen Vesuvio i soldiset. Nu styrde vi mot Amalfikusten. På Amalfikusten har vi varit tidigare både med flyg och med egen bil och nu skulle det bli med egen båt!

Ön Capri
Först passerade vi även den vackra ön Capri. Där har vi också varit tidigare så vi valde att inte göra stopp där. Hamnen där är en av de dyraste och skvalpet som mest pga alla snabbfärjor, lyxbåtar och småbåtar. Att ankra var inte heller något alternativ då vinden skulle snurra kommande dygnet.

Amalfikusten
Snart närmade vi oss Amalfikusten med sina höga berg med hus på sina slutningar ända ner till havet. Nu hade soldiset lättat. Det är så vackert! Men jag kan inte låta bli att tycka att det är ännu vackrare från land så som jag minns det från när vi tidigare varit här pga allt skvalpande och vågor från alla båtar.

Dagens ankringsplats
När vi kom fram till Amalfi ankrade vi nedanför några fina hus med trappor ända ner till havet. Vi har problem med ekolodet som bara fungerar när det själv vill så vi har lite svårt att veta hur djupt det är där vi ankrar. Här var det djupt så det blev ca 50 m ankarkätting som åkte ut innan båtmeken var nöjd.

Åskovädret är över oss
När mörkret kom så kom åskovädret och regnet som vi väntat på över oss. Det började med kraftiga vindbyar och vi snurrade. Båtmeken följde åskan i sin nyupptäckta app och när den dragit ut till havs kröp vi in i ruffen och stängde om oss. Regnet öste ner i timmar och åskan mullrade på avstånd.

Lugnet efter ovädret
Innan vi somnade slutade det åska och regna och vi kunde lämna ruffen och njuta av kvällen. Någon firade och raketer lyste på himlen. Nu kunde vi öppna upp och släppa in den klara luften i ruffen.

Inga kommentarer: