Translate

söndag 22 maj 2022

Licata - Ragusa - Syrakusa, Sicilien (IT) 95 Nm

Båtmeken på stranden



Årets seglingsmål Grekland

Efter ett par fina dagar med bad, sol, tvätt och bunkring i Licatas marina var vi färdiga att ge oss iväg på årets seglats. Vi planerar att följa Siciliens kust till Syrakusa och sedan segla över till ”foten” och vidare till ”klacken” på Italienska fastlandet innan vi tar oss över Joniska havet till Grekland.

Kväll i Ragusa
Vår första seglingsdag gick öster ut till Marina di Ragusa. Det blev motorgång efter ett försök att segla i den svaga vinden. Där stannade vi bara över natten. Vi var här även förra året då vi kom till Sicilien och minns hamnen mest för sina otroligt långa bryggor. Tidigt nästa morgon hissade vi segel då det var en fin västlig vind.

Gennakersegling
Återigen passerade vi Italiens sydligast punkt och den sydligaste punkten vi seglat på, Capo Passero, innan vi vände norrut på Siciliens ostkust. Vi hade en fin seglingsdag med vindar mellan 5-10 m/s och kunde segla med gennakern i ca 60 Nm!

Ankring utanför Syrakusa
Väl framme efter en hel dags segling ankrade vi upp i viken utanför Syrakusa. Det gjorde vi förra året också men vi var då inte i land. Nu ska vi stanna här ett par dagar och besöka staden och dess sevärdheter då den är listad på UNESCOs världsarvslista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar