Translate

måndag 23 maj 2022

Sightseeing i Syrakusa

Cathedral Syracuse



Under Ponte Sankta Lucia
















När vi hade pumpat jollen och fått på motorn körde vi in till Syrakusa. Vi var osäkra på vart vi skulle parkera jollen så vi åkte runt och spanade lite vart andra lagt sig. Till slut stannade vi i marinan där vi fick ligga alldeles gratis. Vi började med att äta lunch på en restaurang alldeles vid hamnen och det var ett riktigt lyckokast. Proppmätta satte vi oss på en sightseeingbuss ”Hop on hop off” för att få en överblick över stadens sevärdigheter.

”Hop on hop off ” i Syrakusa
Har du aldrig åkt en ”Hop on hop off ” så rekommenderar jag det. Finns oftast i alla större städer. Man får ett par hörlurar med guide och ett häfte som visar bussens tur och hållplatser till sevärdigheterna. Man kan sen hoppa av och på som man vill under 24 timmar. Bussen skulle passera hållplatserna här var 20:e minut men det stämde inte här men vad gjorde det. Vi hade tid att vänta.

Gränd i Syrakusa
Efter vår rundtur kände vi att vi behövde röra på oss och bestämde oss för att vandra i gamla staden på ön Ortigia som har sitt ursprung från grekerna på 700 f.Kr. Här finns byggnader i olika stilar från 12 till1700-talet och den vackra stora katedralen på UNESCOs världsarvslista. Här blev vi kvar i flera timmar i de mysiga svala gränderna och piazzorna.  

Solnedgång i Syrakusa
När solen gick ner och vi var tillbaka i båten kollade vi väderleksrapporten för morgondagen. Det skulle bli fina sydvästliga vindar. Precis vad vi behövde för att segla de 96 Nm till nästa hamn. Vi bestämde oss då för att åka vidare imorgon till Rocella Jonica på Italienska fastlandet. Det skulle bli en lång seglingsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar