Translate

tisdag 31 maj 2022

Crotone - Leuca (IT) 73 Nm

Typiska italienska balkonger
Boulevarden
Vi har haft fina dagar i Crotone. Trevligt bemötande från de boende i byn och klubbmedlemmarna i båtklubben Velico. En vacker stad med typiska italienska balkonger fulla med tvätt och paraboler. En lång strandpromenad med restauranger, glassbarer och caféer och en fin lång sandstrand.

Trasig motorfläkt
Här fanns också en bra båttillbehörsbutik där båtmeken fick tag i en ny motorfläkt då den gamla lagt av. Han tog med sig den trasiga och gick in i butiken och kom ut med en ny likadan. Visst är det fantastiskt. En fläkt från Hjertmans fanns även här i södra Italien! Nu var båtmeken glad ända tills det var dags att tömma akterruffen på alla grejer och madrasser för att kunde komma åt att sätta dit den nya fläkten.

Köttbullar på gång
Jag roade mig i värmen med att laga mat inför den kommande seglingen. Man vet ju aldrig hur lång tid en segling tar eller hur vädret blir så det är bra att ha lite färdiglagat att värma. Nu längtade vi efter något annat än pizza så varför inte svenska köttbullar med potatismos. Lingonen får vi dock klara oss utan.

Bye bye Crotone
I morse lämnade vi Crotone. Våra italienska båtgrannar vinkade av oss. Vi gick nu till den sista anhalten i Italien innan överfarten till Grekland. Efter en heldag på havet lade vi till vid en kaj i Lueca. En liten stad längst ut på den Italienska ”klacken”.

Kajen i Leuca
Här låg redan flera andra båtar. En fransman som kom och hjälpte oss att lägga till sa att vi inte skulle lämna någon mat i sittbrunn då det finns gått om råttor här. Här blir det bara ett sovstopp sa vi, med stängda fönster och dörrar, innan vi seglar vidare till Grekland.🐀

Skräp och skräp
Att det finns mycket råttor i Italien kan vi mycket väl förstå. Så mycket sopor i naturen som vi sett på Sicilien och italienska fastlandet har vi inte sett på hela vår resa från Sverige. På stränderna, vid vägarna, på gatorna, på trottoarerna och i varenda buske. Inte bara löst skräp och flaskor utan hela sopsäckar, kylskåp, däck m.m. En skam för italienska folket! Nu hoppas vi att Grekland ska vara renare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar