Translate

onsdag 1 juni 2022

Leuca (IT) - Ammos, Othonoi (GR) 49 Nm

Dags att hissa grekiska flaggan

Kajen i Leuca
När vi vaknade i morse var det redan fullt pådrag på kajen. Båtiläggning med kranbil och lastbilar med båtar. Vi hade dock sovit gott trots råtträdslan. En bil från Carabineriet stannade och pratade med grannbåten. Då fick vi veta att här på kajen fick man inte ligga med båten och hamnen var stängd för reparation. Vi skulle ju ändå ge oss av.

Grekiska bibeln
När vi lagt ut från hamnen gjorde vi ett seriöst försök att segla i motvinden men vi fick snart ge upp. Istället fick vi börja läsa den nya boken om Greklands hamnar och ankringsvikar som båtmeken köpt. Vi bestämde oss för att ta sikte på den grekiska ön Othonoi i Joniska havet närmast Italien.

Stilla hav
Efter ett tag mojnade vinden och kvar var bara den västliga dyningen som vi hade med oss så det lunkade på ganska bra. Jag hann sticka färdigt den andra ärmen på prinsens tröja och båtmeken tog sig en tupplur.

Grekland i sikte
Vi märkte inte att vi passerat landsgränsen till Grekland förrän vi fick mottagning på mobilen. Då var klockan en timma mer än i Italien. Nu var det dags att hissa den grekiska besöksflaggan. Strax därefter ropade jag till båtmeken ”land i sikte” då jag såg ön Othonois branta klippor framför oss.

På väg i 7 år…
Nu är vi framme vid vårt mål efter 7 fantastiska år av upplevelser och platser. År 2015 lämnade vi Linköping och hade Grekland som mål. Vi startade i sjön Roxen och gick Göta kanal till västkusten och sedan vidare till Nederländerna det första året. År 2 gick vi till Frankrike. År 3 Vigo, Spanska atlantkusten. År 4-5 Almerimar och Aquadulche, Spanska sydkusten, År 6 Sardinen, Italien, År 7 Sicilien, Italien och nu är vi i framme.

Båtmeken i havet
När vi hade ankrat upp i viken Ammos här på Othonoi kastade vi oss i havet. Det var 25 grader i vattnet och alldeles klart och turkost. Vi såg tydligt fiskarna som var nyfikna på båten i vattnet. Här kommer vi att trivas. Här kommer vi att njuta. Här kommer vi att segla de kommande åren.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Vi ligger bara ett stenkast ifrån er! På svaj utanför Gouvia.
    Våra förväntningar på Grekland har hittills med råge infriats.
    Blir spännande att segla runt här i år

    Hälsningar
    Tom, Victor och Åse på SY Sothis

    SvaraRadera
  2. Hej. Vad kul att höra ifrån er. Vi åkte förbi Gouvia fästningen och kikade efter er men då hade ni lämnat. Vi ligger just nu utanför Syota på fastlandet. Nästa blir Lakka. Kanske vi möts någonstans.

    Hälsningar

    Cathrine o Erik

    SvaraRadera

Kommentar