Translate

söndag 29 maj 2022

Roccella Jonica - Crotone, (IT) 62 Nm

Kaktusblommor

S/Y Maron på sin hamnplats
Nu har vi "latat oss" ett par dagar i marinan Porto delle Grazie och haft det lungt förutom kustbevakningens helikoptrar som flugit lågt över oss. Det har varit varmt och soligt så lite bad har det också blivit. Luftkonditioneringen har gått för fullt och gett oss svalka i båten. Toppen! 

Vägvisning i marinan
I marinan har de en fantastisk kvinna, Alexandra, som är otroligt hjälpsam. Här har de också tänkt till och gjort tydliga markeringar på marken som man kan följa för att hitta till ex receptionen, affären, soptunnor, toaletter och duschar etc. Bra för mig som saknar lokalsinne.
 

Cykeltur till affären
Vi gjorde en cykeltur till närmsta supermarket, i värmen, som skulle vara 2 km men som blev minst 5 km. Vi förvirrade oss (igen!) med hjälp av Googles cykelalternativ bland hav, sand, kaktusar och fruktodlingar. Vi fick dock njuta av vackra kaktusblommor och jag kunde palla en citron längs vägen.
🍋

Justering av ventiler
Lite båtmek är aldrig fel sa båtmeken och beställde lite nya verktyg till marinan på Amazon som kom till marinan redan nästa dag. Sen var det bara att kontrollera/justera ventilerna i motorn. Det krävdes dock ganska mycket svett trots luftkonditioneringens svalka i båten.

Halvvindssegling
Vi åkte sedan vidare till Crotone på den syditalienska hålfoten. Den del av dagen vi kunde segla fick vi hissa storen och genuan då vi hade halvvind till kryss med en kraftig dyning. Nu saknar jag vår gamla stora genua sa båtmeken då denna lilla lapp inte är mycket till segel. Men nu köpte vi ju den här för att ha just vid kryss!

Italiensk gasrigg
Strax innan vi var framme i Crotone passerade vi flera gasriggar. Det var märkligt då vi tidigare hade läst om de italienska gaskällorna i Medelhavet som ska startas igen för att hjälpa EU att klara sig utan rysk gas. Nu stod de alldeles öde. När vi var framme vid båtklubben Velico hälsades vi välkomna av en danska från grannbåten. Efter denna långa segling fick det bli en pizza innan det var dags att sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar