Translate

onsdag 11 maj 2022

Säsongstart i Licata, Sicilien (IT)

SY Maron stod kvar på sin plats i Licata

Lufthansa till Cantania
Säsongsstarten blev lite sen då vi tillbringat vinter/vår i Spanien men det kändes bra då värmen först nu skulle komma till Sicilien. Nu är det flesta covid-restriktioner borttagna men på Lufthansas flyg gällde fortfarande tvång på munskydd. Vi valde att flyga till Cantania denna gång då det är närmare till Licata därifrån. Det blev ändå en lång resdag från Linköping via Stockholm-Arlanda-München-Cantania till Licata.

Utsikten från balkongen på Al Duomo
Vi bor precis som när vi tog upp båten på Case Vacanze Al Duomo när båten står på land. Portiern på lägenhetshotellet har inte mycket att göra och han erbjöd sig att bistå som taxi från Cantania till Licata när vi kom. Toppen! Där stod han med sin pappas bil och väntade på oss när vi kom ut med bagaget. Väl framme fick vi även denna gång en svit fast vi bokat ett rum!

Bottenfärg till båten
När vi nästa morgon kom till varvet stod SY Maron där sandig och smutsig då kapellet blåst sönder. Botten var dock nymålad av varvet med färg som båtmeken skickat ner till dem. Nu ville båtmeken förstås börja tvätta båten men tji fick han då det inte fanns något vatten på varvet. En kran eller om det nu var en pump, i språkförbistringen, som gått sönder. Det fanns ju annat som skulle göras. Byta kabel till Vhf-antenn och ekolodet fick bli första dagens båtmek.

En av Licata mysiga gränder
Nästa dag fungerade vattnet men det var riv både efter vattnet och elen. Ideligen drog någon ur båtmekens kontakt. Han fick inte ens ha sina kablar ifred utan de ”lånade” även kablarna. Nu började båtmeken tröttna på italienarna på varvet och plötsligt slog det honom att italienarna var ju värre än spanjorerna!?
😅 Det räckte att en av oss slet i slangar och kablar så jag tog en promenad i de svala gränderna i värmen.

Spiaggia Marinello
Nu är vårrustningen igång på allvar. Så härligt! Sol, klarblå himmel och ca 20-25 grader varmt. Har ännu inte hunnit bada men känt med fötterna. Gissar på ca 20 grader i havet. På fredag är det bokat för iläggning. Sen flyttar vi in i båten och åker till hamnen i Licata, för att fortsätta rusta inför avfärden. Årets resa ska äntligen ta oss till Grekland. Grekland som var vårt mål när vi lämnade Sverige år 2015 för vår ”Resa till Medelhavet”.

Inga kommentarer: