Translate

tisdag 7 juni 2022

Korfu, Ioniska öarna - Syvota fastlandet (GR) 22 Nm

Korfu gamla stad från havet
Kryssningsfartyg i Korfu stad
Sista natten vid Korfu stad svajade vi en bit från hamnen och de stora kryssningsfartygen. Det var varmt i båten utan luftkonditioneringen (el saknas). Det gungade rejält även denna natt pga all färjetrafik som passerade utanför. Vi lättade ankar nästa morgon och seglade söderut utmed Korfus östra sida. Nu passerade vi Korfu ”old town” och fick se den från havet.

Grekiska fastlandet i sikte
Vi tog sedan sikte på Syvota på grekiska fastlandet. Här ankrade vi upp utanför Syvota vid ön Nikolaus. Här kom en jolle ut från Karvouno Beach och erbjöd oss en plats gratis på deras brygga, mot att vi åt på deras restaurang. Vi tackade dock nej då vi ville ha lite vind i båten pga av värmen.

Motormen
Här hade vi tänk göra lite utflykter till de fina badvikarna på öarna omkring oss med jollen, men nu strejkade utombordsmotorn. ”Den som fungerade så bra sist” sa båtmeken. Efter lite mekande fick han fart på motorn och vi gav oss iväg in till byn Syvota och det gick bra. När vi skulle tillbaka till båten startade inte motorn och inga verktyg hade båtmeken med sig. Det var bara att ro. I morgon blev det motormek igen.

Solskydd upphängt
Nu när vi ska ligga stilla med båten här ett par dagar har jag satt upp vårt solskydd över förpiken så att det inte ska bli så varmt inne i båten. Då kan man också ha skyportrarna öppna så att vinden kan blåsa genom båten. Det känns lite svalare. Åskoväder är på gång så hettan kommer nog att ge med sig.

Inga kommentarer: