Translate

lördag 11 juni 2022

Syvota - Preveza, fastlandet (GR) 38 Nm

Syvota Blue Lagoon

Älskade båtmotor
Efter 24 Youtube-filmer och 6 timmars mekande fick båtmeken till slut båtmotorn att fungera. Lite justering på en skruv och nytt bränsle med ny olja. Han kan varmt rekommendera ”Martin marin” på Youtube. Vi skulle dock behöva rengöra förgasaren säger båtmeken men vi har inga nya packningar. Det får bli när vi fått tag i dem. En bra video finns i alla fall på Youtube för rengöring av förgasaren enligt båtmeken.

Utsikt över Maron
Äntligen kunde vi åka iväg med jollen till ”Syvota Blue Lagoon” på en av öarna utanför. Otroligt kristallklart vatten ned ljusa stenar på stranden som verkligen gjorde vattnet blått. Här var vi bara tvungna att bada!  Vi besökte också Karvouno Beach och promenerade över berget med utsikt över Maron till Syvota.

Molnen stiger
Här har vi också väntat ut åskoväder som har avlöst varandra. Till slut åskade det i 24 timmar. Nu är det svalare i luften, bara 25 grader och solen skiner igen. Lite matförgiftning efter en glass fick jag vänta ut också!

Lefkas i sikte
När vi så äntligen kunde ge oss iväg fick vi en fin segling söderut mot ön Lefkas. Dags att hissa gennakern. Nu fick vi dock något trassel på gennakern när vi skulle rulla ut den. Det slutade med att vi fick ta ner den i förpiken genom skyporten och trassla ut den så gott det gick. Den får vi hissa någon annan dag i stiltje för att få ordning på den igen. Det fick bli genuan istället.

Vatten o el-instruktion
Nu behövde vi gå in i hamn för att ladda batterier, handla och fylla på färskvatten efter dagarna ute bland öarna. Vi valde att gå in till Preveza Marina på fastlandet. Här tog det oss 2 timmar att checka in och sedan få igång vatten och el. En app skulle installeras och eluttag och krannummer ställas in. Betalning skulle göras med kort innan vattnet började rinna och elen strömma. Annars var det en fin hamn och en mysig stad med mycket folk som var ute denna lördagskväll.

Inga kommentarer: