Translate

torsdag 16 juni 2022

Meganisi - Ithaki, Ioniska öarna (GR) 25 Nm

Fullmånen speglar sig i havet
Sarakiniko Bay
Vi hade nära in till stranden Sarakiniko Bay från vår ankringsplats så vi kunde ro in med jollen. Här fanns solstolar att hyra och Leas Beach Bar där man kunde äta lite enkel mat. Stränderna här på de Ioniska öarna har bestått av ljusa stenar i olika storlekar och inte så sköna att ligga på.

Utsikt från Leas Beach Bar
Här åt vi både en och flera härliga grekiska sallader under eucalyptusträden med en vacker utsikt över stranden. Det här var nog den finaste viken vi varit i hittills bland de Ioniska öarna var vi överens om.

Utedusch på Leas Beach Bar
Bäst av allt var nog ändå den sköna, varmt strilande duschen på Leas Beach Bar som man fick använda mot betalning. Jag hann med både schampo och balsam för 2 Euro. Det var det väl värt!

Fiskarna i havet..
Vattnet i viken var så klart och fiskarna så nyfikna. Här dammade vi av den gamla snorkelutrustningen också. När kvällen kom fick vi se fullmånen spegla sig i havet. Här kan vi stanna. Men så blev det förstås inte. Ni som känner oss vet att vi inte kan vara stilla så länge. Nya mål och nya platser.

Kvällens utsikt
Nu ska vi vidare till ön Kefalonia som ligger väster ut från Ithaki. På vägen dit tog vi ett stopp i ytterligare en vik på Ithaki. Här fick vi ta en svajplats intill berget och båtmeken fick hoppa i och klättra upp på berget igen och fästa aktertamparna. Utsikten från sittbrunnen blev därefter. Imorgon är det dags för Kefalonia.

Inga kommentarer: