Translate

lördag 17 juni 2023

Dokos - Poros, Saroniska havet (GR) 20 Nm

Poros Stad

Snabbfärja
Nu börjar vi närma oss Aten och det märks. Det är många fler båtar i vikarna och dom är också mycket större. När vi angjorde Poros Stad på ön Poros var kajen kantad av hundratals båtar. Lyxyachter, färjor, taxibåtar och turistbåtar. Snabbfärjorna såg ut som stora monster där de låg vid kajen.

Smala gränder
Vi ankrade i viken Navy Bay innanför Poros Stad. Det började regna men till kvällen klarnade det upp igen. Vi tog jollen in till hamnen. Mycket folk i rörelse. Vi slog oss ner på ett café och bara tittade på allt som hände. Vi vandrade omkring  i de vackra smala gränderna och tog oss uppför alla trappor till klocktornet.

Utsikt över Navy Bay
Klocktornet låg på högsta punkten i staden men när vi svettiga väl kommit upp tyckte vi att det var värt det. Utsikten var fantastisk. Där nere i viken såg vi SY Maron.

Taverna Dimitri Family
I en gränd, bortom turiststråket, besökte vi också Taverna Dimitri Family, efter rekommendation på webbsidan www.kalimera.se . Där var det mysigt med fin utsikt, god mat och trevlig personal. Överlag tycker vi att grekerna är väldigt hjälpsamma, trevliga och tillmötesgående.

Genväg
Nästa dag tog vi jollen till stranden som låg på den andra ön. Vi tog en genväg under bron mellan öarna för att korta vägen. Vi låg båda ihopkrupna i jollen för att ta oss under den låga bron. Här i Poros har vi haft ett par fina dagar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar