Translate

tisdag 20 juni 2023

Poros - Nea Epidavros, Peloponesos (GR) 21 Nm

Efter regn kommer sol

Åskoväder på gång
Så kom då åskovädret över oss som vi sett på avstånd under alla veckor vi varit ute. Knappt hade vi lagt till i Nea Epidavros innan det brakade loss. Vi var tveksamma till om vi skulle lägga oss vid kajen eller på ankare när vi såg ovädret komma. Nu gick vi in till kajen och det gick bra. 

Kajplats i Nea Epidavros 
Här gör vi nu vårt sista stopp innan vi är framme i vår sommarhamn, Almira Shipyard, på Grekiska fastlandet. Här vid kajen fanns el, vatten, strand och tavernor och en bra supermarket en promenad bort. Det passade oss bra som hade lite jobb ombord innan upptagning. Båten skulle rengöras, segel och skot tas ner, jollen tvättas och packas in.

Persikaodling
När vi kom tillbaka till båten efter att varit iland ett tag hade vi en stor påse med apelsiner på deck. Det var våra snälla franska grannar som gett oss apelsinerna. Det finns fruktodlingar här och dom hade fått apelsinerna av odlaren. Vi tog en promenad och fann apelsin- persiko, citron, vindruvor och granatäppelodlingar.

Fågelbo inne i bommen
I sin iver att ta bort segel och skot på båten drog båtmeken av misstag bort uthalet i bommen till storseglet. Inget problem sa båtmeken och hämtade spiraltråden och började trä in den i bommen. Då tog det stopp! Inne i bommen fanns ett gammalt fågelbo byggt av en massa vasstrån. Nu fick vi ta vattenslangen och spruta vatten som gjorde att boet successivt raserades och kom ut.

Fiskebåt
Sista dagen här i Nea Epidavros lade en stor fiskebåt till på kajen mitt framför oss. När jag kom upp i sittbrunn trodde jag att det var en last med skördade lökar ombord innan jag såg att det var flöten. En massa fisk och musslor lastade de av i väntande bilar. Efter ett par riktigt heta dagar är vi nu i alla fall klara att åka till sommarhamnen för upptagning. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar