Translate

onsdag 21 juni 2023

Nea Epidavros - Almira Shipyard (GR) 18 Nm

Sista färden

Almira Shipyard i sikte
Så var det då dags för sista dagen i båten denna gång. Vi gav oss iväg tidigt på morgonen då vi skulle vara på plats vid varvet Almira Shipyard mellan klockan 9-11. Vi hade ett par timmar med motor framför oss. Varvet ligger ca 1 mil öster om Korintkanalen och ca 7 mil väster om Aten. Flyget hem går från Aten midsommarafton.

Delfinbesök
Det var många fiskodlingar utmed land vilket vi inte sett tidigare. Delfinerna kom förbi och hälsade på oss en sista gång. Nu tror jag förstås inte att de var där pga av fisken utan för att säga hejdå till oss.

Upptagning
När vi kom fram till varvet möttes vi direkt av män som vinkade åt oss att backa in i upptagningsrampen. Vi blev proffesionellt mottagna av duktig personal. Snabbt var vi uppe och på plats på land. Nu återstod alla pappersformaliteter.

Main Office
Först var det säkerhetsansvarig som hälsade oss välkomna. Sen var det en administratör som skulle registrera oss. Sen fick vi gå till Main Office och registrera lite till och betala. Efter en svettig timme var vi klara.

S/Y Maron färdigpackad
Nu skulle det fixas med motor, glykol, vattenberedare, skrovet tvättas lätt och sängkläder vaccumpackas. Lunchpaus! Sen återstod bara att sätta upp den nya täckställningen i 35 graders värme! Den syddes av en firma i Preveza i höstas, när vi inte var där. Nu blev det problem då den inte hade den passform vi beställt.

Ny sprayhood
Tacka vet vi våra sömmerskor på Linköpings Bil & Marintextil som i våras sydde av vår gamla sprayhood. Den nya passade perfekt. Likaså det fina fodralet för förvaring av jollen och lite annat de fixat åt oss tidigare. Fantastiskt duktiga!

Isla Brown Spa & Resort
Svettiga och törstiga slängde vi oss i varvets duschar innan taxin kom. Båtmeken hade bokat ett hotell för natten i närmsta by. Det visade sig vara ett riktigt fräscht beachhotel där vi fick återhämta oss i värmen. Imorgon åker vi vidare med tåg till Aten där vi stannar en natt innan det bär av hem till Sverige på midsommarafton.

Etappens segling
I år har seglingsetappen gått från Preveza till Almira. Vi valde att gå runt Peloponnesos istället för Korintkanalen, mellan fastlandet och norra Peloponnesos. Det har varit mycket motvind då nordvindar är de rådande vindarna. Vi har fått se många fina platser och fina upplevelser men vet inte om vi skulle rekommendera någon att gå den vägen åt det hållet. I september fortsätter vi vår segling vidare från Almira här i Grekland. Då är vi tillbaka här igen. Glad midsommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar