Translate

måndag 4 september 2023

Almira Shipyard - Nea Epidavros, Peloponesos (GR) 18 Nm

S/Y Maron klar för sjösättning

Siagas Beach hotel
Vi landade i Aten på lördagskvällen och tog en taxi direkt till hotellet i Agioi Theodoroi som var byn närmast Almira Shipyard. Vi hade rest från Malaga tidigt på morgonen via Köpenhamn till Aten så vi somnade gott efter en lång resdag. På söndagen tog vi en taxi till Almira Shipyard för att täcka av och iordningställa S/Y Maron inför sjösättningen som var planerad till måndag förmiddag.

Dags för sjösättning
Det var en trevlig taxichaufför som gav oss sitt kort och sa ”ring mig så kommer jag och kör er tillbaka till hotellet”. Det gjorde han och han hämtade oss nästa morgon och skjutsade oss först till mataffären och sedan till båten. Toppen! Nu återstod att tanka båten. Båtmeken hade beställt en tankbil som kom med diesel. Så var det då äntligen dags för sjösättning igen.

Kulingvindar
Precis när båten skulle i vattnet föll några droppar regn. Det första regnet i Grekland sedan vi lämnade i juni! Efter ett par distans började det blåsa och snart var vinden uppe i 16 m/s i byarna! Vi styrde mot Nea Epidavros på Polyponesos där vi avslutade vårens segling.

Läckande Black Jack
Innan vi lämnade platsen för sjösättning kollade vi genomföringarna att inget läckte. Men i den hårda sjön började det sippra in vatten i Black jacken. Jag torkade och båtmeken styrde i kulingvinden och tro det eller ej men efter ytterligare några distans upphörde vattnet att sippra in! Puh! Nu kunde vi lugnt fortsätta mot Nea Epidavros. Här ska vi nu tanka vatten, tvätta båten och hissa förseglet. Tyvärr fanns varken sötvatten, bränsle, mat eller båttillbehör på Almira Shipyard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar