Translate

onsdag 6 september 2023

Nea Epidavros - Poros, Saroniska havet (GR) 18 Nm

Åskoväder på ingång

Kajen i Nea Epidavros
När vi lagt till i Nea Epidavros och vi fått tillgång till vatten och el satte vi igång med att tvätta båten. Sen kände vi oss klara och nu kunde vi börja njuta av sol, värme och Grekland. 

Åskoväder
Det vi inte visste då var att kommande dygn skulle bli hemska då stormen Daniel tog Grekland med storm! Vi klarade oss dock bra i båten. Det blåste, åskade och störtregnade i 12 timmar utan uppehåll. Enligt nyheterna hade det fallit 700 mm regn! 

Havsvattnet
När det värsta ovädret hade lugnat ner sig och vi tog oss ut ur båten var förödelsen total. Delar av land hade flutit ut i havet tillsammans med bord, stolar, parasoller, blomkrukor och en massa skräp. Det annars så klara havsvattnet var alldeles brunt. 

Nöd sms
Det fanns ingen ström, inget vatten i kranarna, ingen mobiltäckning. Vi fick nöd sms på mobilen och uppmanades att hålla oss inomhus och följa myndigheternas rekommendationer. Vi beslutade oss för att stanna kvar.

Dålig prognos
När vi lämnade Nea Epidaros efter ytterligare ett dygn var de fortfarande utan el och vatten. Fortfarande hade prognoserna  stormvindar men åskan och regnet hade nu upphört. 

Trasig avgasslang
Problemen var dock inte slut. När jag skulle kolla att Black jacken fortfarande höll tätt så var det återigen vatten som läckte in. Nu fick båtmeken ta över som konstaterade att det var en slang till avgaskylningen som var trasig. Nu styrde vi mot Poros där vi hoppas få tag i en ny slang. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar