Translate

torsdag 15 juni 2023

Monemvasia - Porto Heli, Peloponesos - Dokos (GR) 54 Nm

Solnedgång vid ön Dokos

GPS mottagaren
Då vi startade instrumenten när vi skulle åka iväg så hade plottern ingen GPS kontakt. Dags för båtmeken att rycka ut. Fram med sprayflaskan WD40 och rengöra alla tänkbara kontakter. Inte förrän han kom till själva GPS mottagaren började allt fungera igen.

Grönt landskap
Nu när vi kommit till Saroniska havet har landskapet på Peloponnesos och öarna förändrats. De riktigt höga kala bergen har ersatts av gröna mjuka kullar. Nu har också myggen anlänt! Vi ankrade upp i viken vid byn Porto Heli på Peloponnesos efter en dag med motorgång.

Färsk fisk
Vi tog jollen med motor och körde in till byn då vi behövde handla. Vi tog mod till oss och köpte en hel färsk fisk som vi inte vet namnet på. Den grillade vi och den var faktiskt riktigt god.

Vattenbilen
Vattnet vi fyllde vår tankar med i hamnen i Momemvasia visade sig tyvärr inte vara bra. Vi tyckte båda att det smakade salt. Nu har vi fått köpa dricksvatten på flaska tills vi fick tag på nytt vatten. En dag fick vi syn på vattenbilen vid hamnen i Porto Heli och gjorde upp med honom nästa morgon. Nu har vi nytt gott vatten i tankarna.

Chartersällskap
Efter ett par dagar i Porto Heli var det dags att åka vidare. Nästa anhalt blev en vik vid ön Dokos. Här fick vi sällskap av 16 st charterbåtar i sällskap. Nu blev det liv och rörelse i den annars så lugna viken när alla båtarna skulle lägga till vid berget. Här fick vi underhållning halva natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar