Translate

fredag 29 september 2023

Årets vinterhamn, Samos (GR)

Utsikt över Samos Marina, Pythagorio 

Piren i hamnen
Det kändes tryggt att komma in innanför piren i Samos Marina. Båtmeken hade varit i kontakt med hamnen via appen Navily. En man hade ringt och hälsat oss välkomna efter att båtmeken även kontaktat marinan via e-post åtskilliga gånger. Som tydligen enligt receptionisten så hamnar i deras skräppost och raderas! Vi fick dock en bra plats långt in i hamnen.

SY Maron i hamn
Vi tankade färskvatten och jag började nu känna mig bättre och återvände till livet. Båtmeken tillbringade dock flera timmar om dagen i receptionen de första dagarna för att få klart det kontrakt som skulle gälla för S/Y Maron förvaring under vinteruppehållet.

Receptionen
Tydligen hade det varit en agent via appen Navily som lovat oss plats som nu skulle kontaktas vilket båtmeken inte alls var intresserad av. Han ville ju ha ett kontrakt med Samos Marina och inte en agent. Jag vet inte var de där trevliga tillmötesgående grekerna har tagit vägen sa båtmeken. Inte jobbar dem här i marinans reception i alla fall! Till slut lyckades han!

Utsikt över Turkiet
Från hamnen här på Samos Marina ser man klart  till Turkiet. Endast ett sund "Samossundet" skiljer ön Samos och Turkiet åt. Samos är dock inte Greklands ostliga ö utan det är Rhodos. Nu befinner vi oss dock på den ostligaste platsen på jorden vi varit med S/Y Maron (N 37.69,109', E 026.95,522').

Paralia Glikoriza
Efter att jag piggnat till har vi varit på stranden vid Samos Marina och badat. Här hade jag stenstranden alldeles för mig själv en dag. Här på Samos Marina ska ju S/Y Maron stå på land och vi ska åka hem till Sverige. Det dröjer dock ytterligare ett par veckor då vi kom alldeles för tidigt till Samos mot vad vi planerat. Det vi missat nu får vi ta igen i vår av de grekiska öarna.

Vespan på plats
Det gör ju inget för här finns massor att göra säger båtmeken. Byta generator och fortsätta leta efter "Bluetooth" till exempel! På marinan står dock en vespa och väntar på oss för utflykter på Samos. Nu får vi spela charterturist ett tag. Sen väntar upptagning och allt vad det innebär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar