Translate

onsdag 11 oktober 2023

Säsongsavslutning, Samos (GR)

S/Y Maron vinterklar

Upptagningsplats
Det var bestämt med varvet att upptagning av S/Y Maron skulle ske kl 11 på tisdagen. Vi satt förberedda och ropade upp på VHF som vi blivit tillsagda. Sen åkte vi mot upptagningsplatsen. Där togs vi emot av personalen. 

Hängande Maron
Där fick vi sedan vänta en halvtimma innan kranföraren kom. Lyftet gick bra och snart hängde båten i kranen. Men sen tog det stopp. Nu var det nog dags för rast och teknikern som skulle ställa ut stötterna skulle inväntas.  

Stötterna på väg
Efter ytterligare en timmes väntan medan stötterna kördes fram, släpandes på asfalten efter en bil med teknikern på flaket och monterades stod S/Y Maron äntligen på plats. Det gäller att ha tålamod här på Samos Marina. Sen var det dags för oss att fortsätta och göra S/Y Maron klar för vinterförvaring.

Sandalis hotel
Nu står S/Y Maron i alla fall rentvättad och väl täckt för vinterns sand- och saltstormar. Vi avslutar säsongen som vanligt på hotell när S/Y Maron står på land. Nu återstår bara att återlämna vespan till uthyraren. Imorgon går flyget via Aten till Sverige. Vi kommer sedan tillbaka hit till Samos i vår. Tack för den här säsongen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar