Translate

fredag 7 juni 2024

Meganisi - Lefkas, Joniska havet (GR) 15 Nm

Vliho Bay

Nydri stad
Vi har senaste dagarna hållt ett ganska högt tempo för att ta oss till Nydri på Lefkas. Båtmeken hade beställt en reservdel till motorn som skulle finnas hos IBA i Nydri. Båtmeken hade konstaterat att vi hade ett läckage från impellerpumpen. Vi ankrade i viken Vliho Bay, en bit från IBA och tog jollen in till servicebutiken för Volvo Penta.
Ny impellerpump
Precis som de lovat så hade de en impellerpump på lager i butiken och Båtmeken kunde pusta ut. Priset var också ca 100 Euro lägre än om de varit tvungna att beställa en ny berättade försäljaren. Försäljaren frågade om vi behövde hjälp av mekaniker. Det gör jag själv sa Båtmeken stolt. Nu återstod bara att byta ut den gamla impellerpumpen i motorn. 
Båtmeken i aktion
Det är egentligen alldeles för varmt för att byta impellerpump inne i motorrummet. Vi har drygt 30 grader varmt. AC fungerar bara när vi ligger med elektricitet och det har vi inte nu. Det var ändå lite mulet så nu var det dags. Jag assisterade och Båtmeken svettades. Efter en dryg timma var den nya på plats. Vi startade motorn och allt fungerade perfekt! Bra jobbat båtmeken!
Tvättdags
Vi har också passat på att tvätta här i Nydri. Här fanns självservice med fem maskiner och vi tog fyra i anspråk för att få allt tvättat. Inte speciellt billigt, 8 Euro per maskin och 4 Euro för torktumlaren. Härligt ändå att få allt rent på en gång. Nu räknar vi med att klara oss tills vi åker hem.
Utekväll i Nydri
Efter en fin kväll inne i Nydri stad skulle vi ut till båten på svaj. Vi susade iväg med jollen med full gas på motorn. När vi nästan var framme vid båten och slog av farten så gick något sönder. Vi har ju åror så nu fick vi ro. Nästa dag fick vi hjälp av Nidri Marin att få kontakt med en mekaniker. Han kom och hämtade motorn och lovade återkomma om ett par dagar. Det betydde att vi skulle bli kvar här i Vliho Bay.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar