Translate

onsdag 5 juni 2024

Messolomghi, Pargabukten - Ithaki - Meganisi, Joniska havet, (GR) 60 Nm

Egen strand i viken Antri på Ithaki

Snorkelutrustning fram
Vi passerade Pargabukten ganska snabbt och in i Joniska havet. Det kändes som att komma hem. Här har vi varit både år 2022 och 2023. Vi visste direkt var vi skulle åka och vi ankrade upp i viken Antri på ön Ithaki. Här är vattnet turkost och små fiskar simmar runt. Vattentemperaturen var nu 26,3 grader. Dags att ta fram snorkelutrustningen för första gången i år och börja snorkla. Härligt!


Getabock
När vi vaknade nästa morgon hörde vi ett bräkande. På berget framför oss gick getter. Så fantastiskt att de kan gå och beta på dessa steniga och otillgängliga berg. En stor bock stannade framför båten och båtmeken blev bekymrad och rädd då han skulle simma iland och lossa våra förtöjningar vi hade på berget. Geten var dock mer rädd för honom.



Regn 
Nu skulle vi vidare till ön Meganisi. Ju närmare ön vi kom ju mörkare blev himlen och när vi hade ankrat upp så kom regnet. Några små stilla regndroppar sen klarnade himlen upp igen. Vi tog jollen till närmaste stranden, Paralia Fanari, i utkanten av viken. En vit fin kalkstensstrand med sköna solsängar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar