Translate

måndag 3 juni 2024

Trizonia, Korinthbukten - Messolonghi, Pargabukten (GR) 35 Nm

Rion bron i sikte

Brofästet på Peloponesos, Parga
När vi gav oss iväg från Trizonia tog det inte lång tid innan vi såg Rionbron i fjärran men det tog lång tid innan vi var under den. Rionbron är gränsen mellan Korinth- och Pargabukten. Den hade en vacker konstruktion. I vår Pilot läste jag att man skulle ropa upp Rion Traffic på VHF och be om tillåtelse att passera pga av all yrkestrafik, 3 Nm innan bron. Jag upptäckte det dock försent men det var inget problem. 

Masttoppen under bron
Rion Traffic frågade bara hur hög båten är. Vi fick därefter tillåtelse att passera under den norra passagen. Bron är 25-45 m hög och vi skulle lätt passera under med vår masthöjd på ca 17 m med VHF- antenn och vindmätare i toppen. Det är ändå obehagligt att passera under broar. Båtmeken slog av på farten och sakta glid vi förbi under bron. Nu var vi i Pargabukten.

Elvinsch ur funktion
Vi tog sikte på marinan i Messolonghi på fastlandssidan. Vi behövde nu ha tag i vatten, diesel och en bankomat. Det är inte alltid man kan betala med kort här i Grekland. När vi skulle lägga till upptäckte vi att de elektriska vinscharna inte fungerade. Det blev 3 timmars felsökning för båtmeken. Till slut hittade han en säkring som inte satt på sin plats efter hans förra mek!
Vattentemperaturen stiger
Det var kväll när båtmeken var klar och vi tog en promenad in till byns bankomat. Det var forfarande varmt och fladdermössen flög i luften runt båten i hamnen. Pargabukten var precis så lugn och sansad som vi förväntat oss. Marinan kunde vi dock vara utan. Sliten, krångligt och dyrt med vatten- el- dusch- kort som inte fungerade. Det positiva var vattentemperaturen som här låg på knappt 26 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar